Brook Preloader

Estetska stomatologija

Lepota i
zdravlje zuba

Unapredimo izgled zdravih zuba

Estetska stomatologija nam danas omogućava da unapredimo izgled zdravih zuba i ispunimo gotovo svaku želju za lepšim osmehom. Pravilni beli zubi koji doprinose estetici lica i osmeha definitivno utiču na celokupno samopouzdanje. U dental clinic Lavin nudimo vam sve zahvate estetske stomatologije.

Kompozitne fasete

Kompozitne fasete su veoma tanke navlake (0,3 do 1 mm) koje se koriste za ispravljanje manjih estetskih nedostataka kao što su nepravilan oblik zuba, loše pozicionirani zubi, prikrivanje diskolorizacije zuba. One se za zube vezuju jakim dentinskim lepkom koji u potpunosti fiksira fasetu za zub. Ukoliko se pravilno vodi računa fasete mogu biti trajno rešenje.

Viniri

Porcelanski viniri mnogo bolje oponašaju osobine prirodnih zuba i otporniji su na mrlje od kompozitnih navlaka. Da bi se viniri stavili potrebno je odstraniti veoma mali deo zubne gleđi, jer se na taj način stvara prostor gde će se postaviti viniri koji će izgledati što prirodnije.

Viniri su idealno rešenje ukoliko je došlo do preloma zuba ili između zuba postoji veliki razmak, a čak se i neki problemi sa zagrižajem mogu rešiti postavkom vinira.

Bezmetalne krunice

Bezmetalna keramika se ubraja u savremene stomatološke intervencije bez kojih estetska stomatologija danas ne bi ni bila moguća. Izrada bezmetalnih kruna sastoji se od digitalnog skeniranja otiska i precizne izrade. Ovi elementi se bruše na tako specifičnom nivou kako ne bi ni na koji način ugrozili ili iziritirali desni. Takođe, ova vrsta keramike, pored trajnosti i funkcionalnosti je preporučljiva i zbog izuzetnih estetskih svojstava – prelamanje svetlosti i transparentnost materijala je najsličniji prirodnim zubima.

Izbeljivanje zuba

Izbeljivanje zuba podrazumeva vraćanje beline vašim zubima eliminacijom mrlja sa površine zuba. Ovo je vrlo popularna i jednostavna intervencija koja se može raditi u ordinaciji ili kod kuće. Važno je pre procedure kod stomatologa obaviti pregled kako bi se potvrdilo da su zubi spremni za intervenciju. Na zube se nanosi vodonik peroksid u vidu gela i zubi se izlažu UV lampi koja ne oštećuje gleđ.

Pored izbeljivanja zuba u ordinaciji postoji mogućnost i kućnog beljenja zuba po instrukcijama stomatologa.

Telefon: +381 64 577 32 43

Adresa: Molerova 29, Beograd