TRANSFORMACIJA OSMEHA KRUNICAMA – ŠTA MOŽETE OČEKIVATI?

Izrada krunica(“navlaka”) i mostova jedna je od najčešćih i najpopularnijih procedura u stomatologiji.

TRANSFORMACIJA OSMEHA KRUNICAMA – ŠTA MOŽETE OČEKIVATI? 1

Ukoliko imate frakturu (odlamanje) krunice prirodnog zuba, veliki karijes ili vam nedostaje zub – vrlo verovatno da vam je potrebna krunica ili most. Osnovni cilj ovog procesa je da se oštećeni zub sačuva i zaštiti od daljeg propadanja.

TRANSFORMACIJA OSMEHA KRUNICAMA – ŠTA MOŽETE OČEKIVATI? 2

Naš dragi pacijent iz Francuske potpuno je transformisao svoj osmeh mostovima i krunicama. Sve je počelo sa pregledom, razgovorom i neophodnim rendgen snimanjem. Pacijent je želeo da se ponovo opušteno smeje, jede i govori, i da konačno ima osmeh kakav je želeo celog života. Postojao je strah od intervencije, ali želja za novim osmeh i razgovor sa dr Lazarem su pobedili i procedura transformacije je počela.

TRANSFORMACIJA OSMEHA KRUNICAMA – ŠTA MOŽETE OČEKIVATI? 3
Početak transformacije

U prvoj poseti su uklonjeni stari, dotrajali mostovi i krunice, pripremljeni i izlečeni svi zubi, a zatim uzeti definitivni otisci. Na veliko pacijentovo iznenađenje kompletna procedura je bila bezbolna. Zatim su izrađene privremene krunice, i izabrana je željena boja budućih krunica.

TRANSFORMACIJA OSMEHA KRUNICAMA – ŠTA MOŽETE OČEKIVATI? 4

U drugoj poseti, nakon par dana, usledila je proba, kada je pacijent imao priliku da vidi svoje buduće krunice i saopšti svoj lični osećaj o estetici, komforu i zagrižaju. Kada su i doktor i pacijent bili zadovoljni, usledilo je glaziranje, čime su mostovi dobili svoj konačan oblik, glatkoću i sjaj.

U trećoj poseti, odmah sutradan, mostovi su definitivno cementirani, čime je procedura završena.

Za samo 7 dana, u 3 posete ordinaciji, pacijent je dobio osmeh kakav je uvek želeo i sada se sa osmehom vraća kući, do sledeće kontrole.

TRANSFORMACIJA OSMEHA KRUNICAMA – ŠTA MOŽETE OČEKIVATI? 5
Nakon definitivnog cementiranja

Zakažite vaš termin i ulepšajte svoj osmeh, a i život, jer “Osmeh je kriva koja sve ispravlja”.

Telefon: +381 64 577 32 43

Adresa: Molerova 29, Beograd