Savršen osmeh za dobar dan

Estetska stomatologija

“Ako imaš prijatelja bez osmeha,
pokloni mu svoj.”

Unapredimo izgled zdravih zuba

Izgled i stanje naših zuba igraju veliku ulogu u estetici lica i načinu na koji nas drugi doživljavaju što znatno utiče na naše samopouzdanje.

U Lavin Dental Clinic obavljamo sve zahvate estetske stomatologije kako bismo Vam omogućili blistav osmeh koji će radovati sve sa kojima dolazite u susret.

Istovremeno, podjednak značaj pridajemo i funkcionalnosti zuba.

Nema razloga da strah od bola stoji na putu ka vašem zdravom osmehu.

Bezmetalne zircon krunice

Bezmetalne krunice svojim izgledom i prozračnošću savršeno imitiraju Vaše zube, omogućavajući da Vaš osmeh izgleda potpuno prirodno, dok pritom nemaju negativno dejstvo na okolna tkiva. 

Izrada bezmetalnih krunica traje 5-7 dana

Postupak:

  • Brušenje se izvodi u lokalnoj anesteziji (ako je potrebno i analgosedaciji), tako da je potpuno bezbolno. Nakon brušenja zuba, najsavremenijom digitalnom tehnologijom vrši se skeniranje vaših zuba, potom se šalje u laboratoriju gde se pristupa kompjuterskoj izradi krunica, što omogućava izrazito visoku preciznost nadoknada.

U međuvremenu ćete dobiti privremene krunice, kako biste bez problema mogli da nastavite sa svakodnevnim aktivnostima do cementiranja trajnih.

  • U narednoj fazi sledi proba krunica, zatim glaziranje i individualizacija u jednoj od najsavremenijih laboratorija regiona.
  • Nakon što se uverimo da ste potpuno zadovoljni svojim novim nadoknadama sledi definitivno cementiranje.

Za izradu bezmetalnih krunica u Lavin Dental Clinic koristimo isključivo najsavremenije i najkvalitetnije materijale dostupne na evropskom tržištu

Multilayer zirconia, koja  je još uvek retkost u ordinacijama našeg regiona, je materijal velike čvrstoće koji apsolutno pariria mehaničkim karakteristikama metala, dok je pri tom potpuno bele boje zbog čega ima visoku estetsku vrednost.

Litijum disilikatna keramika, poznata kao i staklo keramika, je jedan od najsavremenijih keramičkih sistema, koji ima izuzetna estetska svojstva zbog svog svojstva da prelama i propušta svetlost kao i prirodni zubi. Uz to je izuzetno čvrst i otporan, tako da se čak i mostovi u bočnoj regiji mogu u potpunosti izrađivati od ove keramike.

Bezmetalne krunice trenutno predstavljaju najkvalitetniju i estetski najsuperiorniju zubnu nadoknadu u stomatologiji!

Kompozitne fasete

Kompozitne su veoma tanke navlake (0,3 do 1 mm) koje se koriste za ispravljanje manjih estetskih nedostataka kao što su nepravilan oblik zuba, loše pozicionirani zubi, prikrivanje diskolorizacije zuba i sl. One se za zube vezuju jakim dentinskim lepkom koji u potpunosti fiksira fasetu za zub.

Ukoliko se pravilno održavaju,  fasete mogu biti odlično, trajno rešenje.

Keramički viniri

Keramički viniri su znatno su superiorniji od kompozitnih faseta kada je reč o estetici, ali i o mehaničkim osobinama.

Oni mnogo bolje oponašaju osobine prirodnih zuba i otporniji su na mrlje u odnosu na kompozitne navlake.

Da bi se stavili viniri potrebno je odstraniti veoma mali deo zubne gleđi, jer se na taj način stvara prostor gde će se postaviti viniri koji će izgledati prirodno.

Viniri su idealno rešenje ukoliko želite da:

  • promenite oblik i boju zuba;
  • sakrijete blage nepravilnosti položaja zuba;
  • produžite kratke ili polomljene zube;
  • prekrijete zube koji izgledaju istrošeno;

Pravilno održavanje kako kompozitnih, tako i keramičkih vinira podrazumeva da se odreknete oraha, badema i druge veoma tvrde hrane.

Viniri i fasete predstavljaju jednu od najmanje invazivnih metoda  kojom se čuvaju vaši prirodni zubi, a dobija biseran, lep I beo osmeh.

Izbeljivanje zuba

Izbeljivanje zuba podrazumeva vraćanje beline Vašim zubima eliminacijom mrlja sa površine zuba. 

Ova intervencija je danas vrlo popularna zbog svoje jednostavnosti, budući da proceduru možete obavitii u ordinaciji, ali i u svom domu. 

Ipak, važno je pre procedure kvalifikovan stomatolog obavi pregled kako bi potvrdio da su zubi spremni za intervenciju. 

Postupak:

Na zube se nanosi vodonik peroksid u vidu gela i zubi se izlažu UV lampi koja ne oštećuje gleđ.

U Lavin Dental Clinic postoji mogućnost i laserskog izbeljivanja zuba koje predstavlja savremeniju i superiorniju metodu. 

Izbeljivanje pomoću lasera je  potpuno sigurno i bezbedno za Vaše zdravlje i zdravlje Vaših zuba. 

Telefon: +381 64 577 32 43

Adresa: Molerova 29, Beograd