Napravite prvi korak ka
svom blistavom osmehu

Zašto zubni implanti

Ne samo što se, ukoliko Vam nedostaje zub (ili više njih) narušava harmonija zubnog niza, već svaki zub koji nedostaje opterećuje vilični zglob, otežava žvakanje i normalno funkcionisanje vilice.

Zubni implant je najefikasnija i najsavremenija postojeća zamena jedan ili više nedostajućih zuba

Zubni implantati imaju neprikosnovenu prednost zato što:

 • Ne oštećuju ostale zube u vilici: kod ugradnje zubnih implanata ostali zubi u vilici se ne ugrožavaju niti bruse;
 • Pospešuju Vaše samopouzdanje: za razliku od običnih proteza, zubne nadoknade nošene implantatima ne žuljaju i ne ispadaju, a pacijent ima osećaj sigurnosti i komfora;
 • Izgledaju najsličnije prirodnim zubima, a i sam osećaj u ustima je identičan kao sa prirodnim zubima;
 • Mogu služiti kao nosači zubnih proteza, koje su na taj način stabilnije i udobnije;
 • Omogućavaju pacijentima koji su bezubi u bočnim regijama zubnog niza da imaju fiksni most, umesto proteze;
 • Potpuno bezubim pacijentima zubni implanti omogućavaju izradu fiksnog mosta na 6-8 implantata, ili mnogo boljih, stabilnijih i redukovanijih proteza.

Napravite prvi korak ka svom zanosnom osmehu

Implanti se ugrađuju brzo i lako

Implantat se sastoji iz dva dela: titanijumski šraf koji se ugrađuje u viličnu kost i zamenjuje koren zuba koji nedostaje i suprastrukture, na kojoj se izrađuje krunica.

Iako “ugradnja titanijumskog šrafa u kost” zvuči zastrašujuće, sama procedura zapravo je bezbolna i traje svega 10ak minuta po implantatu.

Proces ugradnje implantata

Nakon konsultacije sa dr Lazarom, specijalistom oralne hirugije i implantologije, i zvaničnim instruktorom za Zimmer implantatne sisteme, dogovorićete se o detaljnom planu lečenja;

 1. Procedura ugradnje se obavlja u lokalnoj anesteziji, (ukoliko je strah od bola i stomatologa naročito izražen, moguća je i analgosedacija – potpuno bezbedna metoda prilikom koje pacijenti ne osećaju ni strah ni bol). 
 2. Proces ugradnje traje 10ak minuta po implantatuUkoliko dolazite iz inostranstva, planirajte da u Beogradu ostanete jedan dan – to je dovoljno vremena da se obavi pregled i adekvatno snimanje, a zatim, ukoliko doktor proceni da ste kandidat za implantate, pristupa se samoj ugradnji.
 3. Oporavak nakon ugradnje implantata je brz, a blaga neprijatnost može trajati najviše do nedelju dana.
 4. Nakon ugradnje, čeka se da se implantat oseointegriše (sraste sa kosti) sto obično traje oko 2-3 meseca, nakon čega sledi izrada protetskog rada (krunice, mosta, proteze itd).
 5. Strahu da će organizam odbaciti implantate, u ordinaciji Lavin nema mesta. 

Zahvaljujući razvoju nauke, materijalima i opremi vrhunskog kvaliteta, kao i posvećenosti našeg tima, a naročito dr Lazara, procenat uspešnosti oseointegracije kreće se između 95% i 98%.

All on four

Opušteno se smejte, jedite i govorite. Uz koncept All on four zaboravite na proteze koje žuljaju, ispadaju ili su estetski neadekvatne.

Koncept All on four predstavlja revoluciju u terapiji bezubih pacijenata (i onih čiji su preostali zubi za vađenje) sa većim gubitkom vilične kosti. Ovaj sistem  takvim pacijentima omogućava da dobiju fiksni protetski rad, bez obimnih hirurskih intervencija, i da vrate svoje samopouzdanje i širok osmeh!

All in four podrazumeva 2 faze:

I faza (2 dana) – ugradnja implantata, vađenje zuba, ako je potrebno, i izrada privremenih proteza.

II faza ( 7 dana) – otvaranje implantata i izrada “All on four” fiksnog protetskog rada.

Najsavremenija oprema, vrhunski kvalitet materijala i konkurentne cene!

Iako jednostavna i bezbolna, ugradnja implantanata jeste hirurška intervencija. Zbog toga je poželjno da se obavlja u savršeno sterilnim uslovima. 

Naši pacijenti imaju privilegiju (zasebne sale su na našim prostorima još uvek retkost) da im implante ugrađujemo u hirurškoj sali, koja je potpuno odvojena od dela ordinacije za brušenje i druge – nehirurške stomatološke intervencije. 

Takođe, posebna UV lampa za sterilizaciju prostora omogućava rad u stopostotno sterilnim uslovima.

Kako bismo bili sigurni da i najsitniji detalj vaših zuba i desni dobija adekvatnu pažnju i tretman, koristimo i specijalni hirurški reflektor koji omogućava znatno bolju vidljivost radnog polja, i u skladu s tim, mnogo precizniji rad na detaljima.

U ordinaciji Lavin koristimo isključivo implantate vrhunskog kvaliteta:
ICX, Straumann, Zimmer

Za implantate koji su ugrađeni u našoj ordinaciji dobićete pasoš, sertifikat i višegodišnju garanciju – kako na implantate tako i na protetske radove

Besplatan smeštaj

Trudimo se da svojim pacijentima olakšamo organizaciju i svaki korak na putu ka blistavom i zdravom osmehu. 

Stoga Vam, ukoliko dolazite iz inostranstva i potrebno Vam je prenoćište, obezbeđujemo moderan, udoban i potpuno besplatan smeštaj, kao i besplatan prevoz sa i do aerodroma. Svi naši apartmani imaju wi-fi, klimu i TV, i nalaze se u centru grada, u blizini ordinacije, ali i brojnih zanimljivih znamenitosti i aktivnosti kako bi Vam boravak u našem glavnom gradu bio što sadržajniji.

Da Vaš osmeh - mami osmehe

Telefon: +381 64 577 32 43

Adresa: Molerova 29, Beograd