Zubni implanti - najbolje rešenje
za lep, zdrav i funkcionalan osmeh

Zašto zubni implanti

Ne samo što se, ukoliko Vam nedostaje zub (ili više njih) narušava harmonija zubnog niza, već svaki zub koji nedostaje opterećuje vilični zglob, otežava žvakanje i normalno funkcionisanje vilice.

Zubni implant je najefikasnija i najsavremenija postojeća zamena jedan ili više nedostajućih zuba

Zubni implantati imaju neprikosnovenu prednost zato što:

 • Ne oštećuju ostale zube u vilici: kod ugradnje zubnih implanata ostali zubi u vilici se ne ugrožavaju niti bruse;
 • Pospešuju Vaše samopouzdanje: za razliku od običnih proteza, zubne nadoknade nošene implantatima ne žuljaju i ne ispadaju, a pacijent ima osećaj sigurnosti i komfora;
 • Izgledaju najsličnije prirodnim zubima, a i sam osećaj u ustima je identičan kao sa prirodnim zubima;
 • Mogu služiti kao nosači zubnih proteza, koje su na taj način stabilnije i udobnije;
 • Omogućavaju pacijentima koji su bezubi u bočnim regijama zubnog niza da imaju fiksni most, umesto proteze;
 • Potpuno bezubim pacijentima zubni implanti omogućavaju izradu fiksnog mosta na 6-8 implantata, ili mnogo boljih, stabilnijih i redukovanijih proteza.

Napravite prvi korak ka svom zanosnom osmehu

Implanti se ugrađuju brzo i lako

Implantat se sastoji iz dva dela: titanijumski šraf koji se ugrađuje u viličnu kost i zamenjuje koren zuba koji nedostaje i suprastrukture, na kojoj se izrađuje krunica.

Iako “ugradnja titanijumskog šrafa u kost” zvuči zastrašujuće, sama procedura zapravo je bezbolna i traje svega 10ak minuta po implantatu.

Proces ugradnje implantata

Nakon konsultacije sa dr Lazarom, specijalistom oralne hirugije i implantologije, i zvaničnim instruktorom za Zimmer implantatne sisteme, dogovorićete se o detaljnom planu lečenja;

 1. Procedura ugradnje se obavlja u lokalnoj anesteziji, (ukoliko je strah od bola i stomatologa naročito izražen, moguća je i analgosedacija – potpuno bezbedna metoda prilikom koje pacijenti ne osećaju ni strah ni bol). 
 2. Proces ugradnje traje 10ak minuta po implantatuUkoliko dolazite iz inostranstva, planirajte da u Beogradu ostanete jedan dan – to je dovoljno vremena da se obavi pregled i adekvatno snimanje, a zatim, ukoliko doktor proceni da ste kandidat za implantate, pristupa se samoj ugradnji.
 3. Oporavak nakon ugradnje implantata je brz, a blaga neprijatnost može trajati najviše do nedelju dana.
 4. Nakon ugradnje, čeka se da se implantat oseointegriše (sraste sa kosti) sto obično traje oko 2-3 meseca, nakon čega sledi izrada protetskog rada (krunice, mosta, proteze itd).
 5. Strahu da će organizam odbaciti implantate, u ordinaciji Lavin nema mesta. 

Zahvaljujući razvoju nauke, materijalima i opremi vrhunskog kvaliteta, kao i posvećenosti našeg tima, a naročito dr Lazara, procenat uspešnosti oseointegracije kreće se između 95% i 98%.

All on four

Opušteno se smejte, jedite i govorite. Uz koncept All on four zaboravite na proteze koje žuljaju, ispadaju ili su estetski neadekvatne.

Koncept All on four predstavlja revoluciju u terapiji bezubih pacijenata (i onih čiji su preostali zubi za vađenje) sa većim gubitkom vilične kosti. Ovaj sistem  takvim pacijentima omogućava da dobiju fiksni protetski rad, bez obimnih hirurskih intervencija, i da vrate svoje samopouzdanje i širok osmeh!

All in four podrazumeva 2 faze:

I faza (2 dana) – ugradnja implantata, vađenje zuba, ako je potrebno, i izrada privremenih proteza.

II faza ( 7 dana) – otvaranje implantata i izrada “All on four” fiksnog protetskog rada.

Najsavremenija oprema, vrhunski kvalitet materijala i konkurentne cene!

Iako jednostavna i bezbolna, ugradnja implantanata jeste hirurška intervencija. Zbog toga je poželjno da se obavlja u savršeno sterilnim uslovima. 

Naši pacijenti imaju privilegiju (zasebne sale su na našim prostorima još uvek retkost) da im implante ugrađujemo u hirurškoj sali, koja je potpuno odvojena od dela ordinacije za brušenje i druge – nehirurške stomatološke intervencije. 

Takođe, posebna UV lampa za sterilizaciju prostora omogućava rad u stopostotno sterilnim uslovima.

Kako bismo bili sigurni da i najsitniji detalj vaših zuba i desni dobija adekvatnu pažnju i tretman, koristimo i specijalni hirurški reflektor koji omogućava znatno bolju vidljivost radnog polja, i u skladu s tim, mnogo precizniji rad na detaljima.

U ordinaciji Lavin koristimo isključivo implantate vrhunskog kvaliteta:
ICX, Straumann, Zimmer

Za implantate koji su ugrađeni u našoj ordinaciji dobićete pasoš, sertifikat i višegodišnju garanciju – kako na implantate tako i na protetske radove

Besplatan smeštaj

Trudimo se da svojim pacijentima olakšamo organizaciju i svaki korak na putu ka blistavom i zdravom osmehu. 

Stoga Vam, ukoliko dolazite iz inostranstva i potrebno Vam je prenoćište, obezbeđujemo moderan, udoban i potpuno besplatan smeštaj, kao i besplatan prevoz sa i do aerodroma. Svi naši apartmani imaju wi-fi, klimu i TV, i nalaze se u centru grada, u blizini ordinacije, ali i brojnih zanimljivih znamenitosti i aktivnosti kako bi Vam boravak u našem glavnom gradu bio što sadržajniji.

Da Vaš osmeh - mami osmehe

Telefon: +381 64 577 32 43

Adresa: Molerova 29, Beograd