Oralna hirurgija

Lečenje oboljenja mekih i tvrdih tkiva usne duplje

Oralno-hirurški zahvati

Iako je jedan od naših glavnih ciljeva da što više očuvamo vaše prirodne zube, ponekad ih je, usled prevelikih oštećenja, neophodno izvaditi.

Oralno-hirurški zahvati u Lavin Dental Clinic obavljaju se u strogo kontrolisanim sterilnim uslovima. Sve intervencije su bezbolne, rade se u lokalnoj anesteziji i sa minimalnom traumom okolnih tkiva.

Nakon vađenja zuba, važna je pravilna nega i odmor, čime ćete podstaći brz i bezbedan oporavak.

Vađenje
(ekstrakcija) zuba

Ovo je najčešća intervencija u današnjoj oralnoj hirurgiji. Pored rutinskog vađenja zuba ponekad je potrebno i hiruško vađenje, najčešće u slučajevima impaktiranih umnjaka.

Resekcija
frenuluma

Frenulum je sluzokoža koja povezuje usnu ili jezik sa podom usne duplje. Resekcija frenuluma je rutinska intervencija koja se radi u slučajevima kada je frenulum pripojen za desni više nego što je poželjno. Ova intervencija se radi kako bi se sprečilo povlačenje desni i parodontopatija u predelu pripoja.

Sinus lift

Ova intervencija se radi u slučajevima gde je potrebno da se poveća količna kost da bi se ugradili implanti u gornjoj vilici. Sinus lift podrazumeva pristupanje sinusnoj šupljini, podizanje njene sluzokože i ubacivanje veštačke kosti u međuprostor.

Uklanjanje
cisti

Ciste nastaju kao posledica infekcije, neizniklog zuba ili usled neke vrste traume. Najčešće se javljaju kod pacijenata sa lošom oralnom higijenom i velikim karijesima. Leče isključivo hirurški – potrebno ih je u potpunosti ukloniti iz kosti ili mekog tkiva.

Telefon: +381 64 577 32 43

Adresa: Molerova 29, Beograd