Interdentalne četkice umesto konca za zube

Redovno i pravilno pranje zuba je jedini način da se spreči nastanak, kako karijesa tako i oboljenja desni. Pranjem zuba uklanjate naslage hrane, plak i bakterije sa površine zuba koji su direktni izazivači zubnog karijesa i parodontalnih oboljenja.

Šta se sve nalazi u vašem setu za pravilno održavanje oralne higijene ?

Četkica za zube, pasta, konac za zube ?

Ovaj trio postao je deo dnevne rutine i može se naći u skoro svakom kupatilu. Međutim sve veći broj polica u kupatilima krije nešto potpuno drugačije – izuzetno male četkice u raznim bojama – interdentalne četkice.

Interdentalne četkice su u stvari daleko superiornije u odnosu na konac za čišćenje prostora između zuba iz više razloga.

Ono što odlikuje interdentalne četkice jeste mala glava, ali i veoma male i tanke čekinje koje mogu da se podvuku između zuba i dohvate prostore bez obzira na to da li su razmaci među zubima veći ili manji, dostupne su u različitim veličinama.

Konac se može koristit za čišćenje prednjih zuba i to u slučaju teskobe. Svi ostali zubi imaju takav anatomski oblik da prostor između zuba ne može da dosegne zubni konac, pa samim tim pravilno čišćenje izostaje.

Interdentalne četkice su jednostavne za korišćenje, čiste zube nežno, bez povreda, dok konac za zube često dovodi do povreda desni. Ove povrede desni mogu da dovedu do infekcije jer je to idealno mesto za razvoj bakterija.

Interdentalne četkice su idealne za održavanje oralne higijene kod pacijenta koji nose fiksni ortodontski aparat ili imaju veliki protetski rad gde treba posvetiti više pažnje prilikom čišćenja.

U najvećem broju slučajeva pacijenti koriste samo osnovnu četkicu za zube i pastu, neznajući da su na taj način očistili samo 70% površine zuba, ostalih 30 % su površine između zuba koje su podjednako važne.

Samo čisti zubi su zdravi zubi.

Posetite vašeg stomatologa na svakih šest meseci.

Telefon: +381 64 577 32 43

Adresa: Molerova 29, Beograd