INVISALIGN – sistem providnih folija za ispravljanje zuba

Invisalign folije su gotovo nevidljivi ortodontski aparati koji služe za ispravljanje manjih nepravilnosti položaja zuba. Patentirane su pre više od 20 godina u SAD-u, predstavljaju najsavremeniji metod za ispravljanje zuba i postaju sve popularnije u našoj zemlji.

Većini ljudi je teško da poveruju da je to zaista moguće kada čuju šta invisalign može i nudi. Savršeno ispravljeni zubi bez bola, neprijatnosti, metalnih bravica i žica? Zaista je potrebno uložiti vreme i trud u ceo proces nošenja fiksnog aparata, i iz tog razloga je teško poverovati da će nekoliko providnih folija isto tako ispraviti zube. Da bi mogli da odgovorimo na ovo često pitanje, zajedno ćemo proći kroz opis providnih folija za ispravljanje zuba.

INVISALIGN – sistem providnih folija za ispravljanje zuba 1

Kako funkcionišu ove folije?

Za razliku od tradicionalnih fiksnih aparata, koji koriste metalne žice i bravice, invisalign folije po principu blagog pritiska vraćaju zube u pravilan položaj.

Kako izgleda proces ispravljanja zuba sa invisalign folijama?

  1. Klinički pregled i 3D model Vaših zuba – sve počinje pregledom, i uzimanjem otiska Vaših zuba. U našoj Klinici se uzimaju digitalni otisci i na osnovu njih se izrađuju digitalni 3D modeli Vaših zuba.
  2. Precizna kompjuterska analiza – na osnovu 3D modela Vaših zuba vrši se specijalizovana analiza kojom se korak po korak planira Vaš plan terapije, i određuje broj folija koji je potreban u Vašem slučaju.
  3. Izrada folija – ukoliko ste saglasni sa predloženim planom terapije Vaše folije se izrađuju i terapija može da počne. Pacijent dobija sve folije kod sebe i menja ih po instrukcijama doktora na nekoliko nedelja.

Prednosti invisalign sistema

  • Nevidljive i estetski prihvatljive
  • Bolja mogućnost održavanja oralne higijene
  • Komforne su za nošenje
  • Mobilne su – imate mogućnost da izvadite Vaše folije tokom jela ili drugih aktivnosti
  • Predstavljaju odličnu protekciju kod bruksizma
  • Ortodontska simulacija – nakon skeniranja, pacijent može u svakom momentu videti krajnji ishod terapije
  • Kada dobijete ceo terapijski niz ne morate dolaziti često na kontrole, što je olakšavajuća okolnost za pacijente iz inostranstva
INVISALIGN – sistem providnih folija za ispravljanje zuba 2

Koliko traje terapija?

Dužina trajanja terapije naravno zavisi od toga koliki je broj folija potreban, veće ortodontske anomalije zahtevaju duže vreme. U većini slučajeva terapija traje 3-6 meseci

Invisalign providne folije za ispravljanje zuba su naša apsolutna preporuka ukoliko su indikovane u Vašem slučaju.

U našoj Klinici preporučićemo svakom pacijentu rešenje koje smatramo da je najbolje za njegov slučaj.

Zakažite svoj termin za pregled i analizu i proverite da li ste kandidat za ovu vrstu terapije!

Telefon: +381 64 577 32 43

Adresa: Molerova 29, Beograd