IZBELJIVANJE ZUBA – JESTE LI SPREMNI ZA BLISTAV OSMEH?

Izbeljivanje zuba sve je popularnije poslednjih godina i police u drogerijama su ispunjene raznim proizvodima za beljenje. Istina je međutim, da su rezultati nakon korišćenja ovih proizvoda uglavnom nezadovoljavajući.

Za početak, da bi bolje razumeli proces, navešćemo nekoliko interesantnih činjenica o Vašim zubima. Vidljivi deo zuba zove se gleđ, a ispod se nalazi dentin. Koje će boje biti Vaša prirodna boja zuba zavisi dosta od debljine i boje dentina, dok je gleđ prozirna. Dentin je obično žute boje, ali nekada može biti i blago sivkast, što mnogo determiniše boju zuba.

Šta je izbeljivanje zuba?

Beljenje zuba je procedura kojom se uklanjaju razne diskoloracije sa površine zuba, a zubi postaju za nekoliko nijansi svetliji, čime se znatno poboljšava izgled osmeha.

Šta uzrokuje prebojavanje zuba?

Neki ljudi imaju prirodno tamniju boju zuba. Nekada prebojavanje može da bude uzrokovano endogenim faktorima (razna oboljenja zuba, endodontsko lečenje, traume), ali i naš stil života i lose navike mogu dosta uticati :

  • Prebojena pića (kafa, crveno vino, čaj)
  • Paradajz sos, kari, borovnice
  • Cigarete
  • Loša oralna higijena
  • Starenje

Čime se bele zubi?

Zubi se bele gelom na bazi vodonik-peroksida. Važno je napomenuti da gel ne oštećuje zubnu gleđ i da nije štetan po zdravlje pacijenata!

U LAVIN DENTAL CLINIC nudimo dva načina kojim možete izbeliti zube, ordinacijsko i kućno izbeljivanje.

Kućno izbeljivanje podrazumeva izradu individalnih folija na osnovu otiska Vaših zuba. Pacijent dobija gel za beljenje koje dalje obavlja kod kuće. Foliju u koju je aplikovan gel najbolje je koristiti noću nakon detaljnog pranja zuba. Proces izbeljivanja traje do 15 dana.

IZBELJIVANJE ZUBA – JESTE LI SPREMNI ZA BLISTAV OSMEH? 1

Ordinacijsko izbeljivanje – postupak izbeljivanja je vrlo jednostavan! Ukratko, znači da možete doći kod nas, sa žutim, potamnelim zubima, a za 1h izaći sa belim i sjajnim osmehom. Stomatolog nakon uklanjanja čvrstih i mekih naslaga sa zuba, nanosi zaštitu na desni i nakon toga nanosi gel na same zube.

IZBELJIVANJE ZUBA – JESTE LI SPREMNI ZA BLISTAV OSMEH? 2

Preporuka je da minimum 4h nakon izbeljivanja pacijenti ne uzimaju tamno prebojena pića i hranu, a moguća je i blaga osetljivost zuba, koja je kratkotrajnog i prolaznog karaktera.

Da li je beljenje zuba štetno?

Ne!

Profesionalno izbeljivanje zuba pod nadzorom Stomatologa je potpuno bezbedno za Vas i zdravlje Vaših zuba. Molekuli vodonik-peroksida konvertuju pigmente untar zubnih tkiva (dentina)  iz jednog oblika u drugi, ne narušavajući ni najmanje strukturu prirodnog zuba.

Jedini zaista siguran i efikasan proces izbeljivanja jeste profesionalno izbeljivanje zuba.

Zakažite Vašu redovnu kontrolu i  porazgovarajte sa dr Lazarom  koji će Vas uputiti u sve.

Blistav i lep osmeh učiniće da ostavite bolji utisak u društvu, samim tim doprinosi i Vašem samopouzdanju, a Vaše lice će dobiti mlađi i svežiji izgled.

Osvojite sve osmehom još danas!

Telefon: +381 64 577 32 43

Adresa: Molerova 29, Beograd